Back To Top

 • SRRS TAKMIČENJA

  U organizaciji Saveza radio-amatera Republike Srpske održavaju se takmičenja HF KUP SRRS i VHF KUP SRRS.

 • HF KUP SRRS

  HF KUP SRRS je tradicionalno takmičenje koje se održava od 1999. godine, radi se na 80m opsegu i ima međunarodni karakter. Pravo učešća u takmičenju imaju sve licencirane ARS, koje prihvataju pravila takmičenja..

 • HF KUP SRRS

  HF KUP SRRS se održava početkom mjeseca marta, petak pred prvi puni vikend. Takmičenje se održava u terminu 17:00-18:30 časova (MEZ), podijeljeno je u dva 45 minutna perioda. Kategorije učesnika su: SRRS - članovi SRRS, VS - velika snaga i MS - mala snaga za sve ostale učesnike.

 • VHF KUP SRRS

  VHF KUP SRRS se tradicionalno održava od 1999. godine. koje se održava na 2m opsegu. Takmičenje je meunarodnog karaktera. Pravo učešća u takmičenju imaju sve licencirane ARS koje prihvataju pravila takmičenja.

 • VHF KUP SRRS

  HF KUP SRRS se održava u istom terminu sa VHF IARU R1 takmičenjem, a to je prvi puni vikend septembra. Učesničke kategorije su: A - više operatora, B - jedan operator C - jedan operator samo FM mod, D - E7 više operatora i E - E7 jedan operator.

Savez radio-amatera Republike Srpske

Amateur Radio Union Of Republic Of Srpska

Prijavljivanje

Registrovani korisnici imaju privilegije da vide određene dijelove sajta i ostavljaju komentare na članke i forumu. Članovi SRRS se nakon registracije trebaju javiti administratoru sajta da bi dobili privilegiju člana.

Molimo Vas da prilikom registracije za korisničko ime koristite pozivni znak, a ukoliko nemate pozivni znak i želite koristiti korisničko ime po svom izboru obavezni ste ostaviti vlastito ime i prezime u formi prilikom registracije. Ukoliko ovo ne bude ispoštovano takva registracija će biti brisana iz registra. HVALA!

Ko je "ON-LINE"

Ko je na mreži: 750 gostiju i nema prijavljenih članova

Poslednje registrovani

 • E73RB
 • E73NYX
 • E78DM
 • E73BJB
 • E77EH

Statistika sajta

Posetioci
200
Članci
444
Broj pregleda članaka
3247141

FORUM

SRRS mapa repetitora

srrsmaparpt2010 150
logo e73dpr


e73jhi logo 150
 
e73fde
 
BGJ Logo

Poštovani ljubitelji HF kontestinga pred vama su NOVE (modifikovane) propozicije vašeg i našeg HF KUP-a SRRS. Novina je skraćenje oba perioda na po 30 minuta. Pozivam vas da se 03.03.2023. god. po dvadesetpeti put sretnemo na radio talasima ovim povodom i provedemo sat vremena u onom što najviše volimo. 

Željko, E77C

Files:
zip.png HF KUP SRRS 2024 HOT
(2 votes)
Date 20-02-2024 File Size 1.8 MB Download 1.098 Download 

PROPOZICIJE TAKMIČENJA

"HF KUP SAVEZA RADIO-AMATERA REPUBLIKE SRPSKE 2023"

PROPOZICIJE TAKMIČENJA "HF KUP SRRS" 2023.

 1. Takmičenje pod nazivom "HF KUP SRRS" organizuje Saveza radioamatera Republike Srpske - SRRS.

 2. Pravo učešća u takmičenju imaju sve licencirane radioamaterske stanice.

 3. Takmičenje se održava u petak pred prvi vikend u martu (ove, 2023. godine to je 03. marta) i podjeljeno je u dva perioda:

                  I period od 17:00-17:29 MEZ CW

                  II period od 17:30-17:59 MEZ SSB

 1. Takmičenje se održava na frekventnom opsegu 3.5MHz i to:

                   CW 3520-3590 KHz

                   SSB 3650-3750 KHz

 1. Kategorije takmičara:    

                   "MS" - mala snaga  – snaga do 150 W (mix CW i SSB)

                   "VS" - velika snaga – snaga više od 150 W (mix CW i SSB)

                   "SRRS" - članice SRRS – snaga do 150 W (mix CW i SSB)

                   "CW" – samo CW – snaga prema licenci

                   "SSB" – samo SSB – snaga prema licenci

Dopušteno je da se u takmičenju radi MIX, a da se za plasman prijavi kategorija CW odnosno SSB. Ukoliko radite tako obavezno to naglasite i u poruci prilikom slanja dnevnika.

 1. Poziv u takmičenju je "CQ TEST" na telegrafiji i "CQ kontest" na foniji.

 2. U vezama se razmjenjuje: pozivni znak, raport i redni broj veze koji počinje od 001 i nastavlja se u drugom periodu. Stanice u kategorijama “MS” i “VS” uz redni broj daju oznaku kategorije u kojoj se takmiče – snage sa kojom radi (npr. "599 001 MS" ili "599 001 VS", a na foniji  "59 068 MALA SNAGA" odnosno "59 068 VELIKA SNAGA"), dok stanice članice SRRS uz redni broj daju oznaku "RS" odnosno "REPUBLIKA SRPSKA" (npr. “599 001 RS” tj. “59 044 REPUBLIKA SRPSKA”).
  Kategorije “CW” i “SSB” pored rednog broja koji počinje od 001, takođe daju oznaku snage sa kojom rade – do 150 W “MS” i preko 150 W “VS”.
 1. Svaka veza na telegrafiji donosi 3 poena, a na foniji 2 poena, dok veze sa članicama SRRS donose 6 poena na telegrafiji, a 4 poena na foniji. Važeći spisak članica SRRS za 2023. god. (CEPT1), koje donose više poena, biće objavljene na hamradiors.org. Ukupan rezultat dobije se zbrajanjem poena iz oba perioda.
  U slučaju istog zbira poena prednost ima stanica koja je imala više poena u telegrafskom dijelu takmičenja,  ako je i tu  isti broj, prednost ima stanica koja je imala manje grešaka odnosno oduzetih poena uključujući i duple veze. U kategorijama “CW” odnosno “SSB” u slučaju istog zbira poena prednost ima stanica koja je imala manje grešaka odnosno oduzetih poena uključujući i duple veze.
  Npr:  50 veza x 3 p. = 150 p.  bolji je od 51 veza (ali jedna dupla) x 3 p. = 150 p. (153-3)

 1. Sve veze sa stanicama (pozivnim znakovima) koje ne pošalju dnevnik, a koje se u pristiglim dnevnicima ne pojave najmanje deset puta u nekom periodu  biće poništene za taj period. Duple veze, obzirom na elektronsku obradu dnevnika, nije potrebno posebno označavati.

 2. Takmičarskoj komisiji se dostavljaju izvod iz dnevnika i zbirni list.

 3. Izvod iz dnevnika treba da sadrži: vrijeme MEZ ili GMT, pozivni znak rađene stanice, vrstu emisije, predati RS-T, redni broj veze i oznaka kategorije, primljeni RS-T, redni broj i oznaka kategorije.

 4. Zbirni list (kompletno popunjeno zaglavlje cabrilo dnevnika) treba da sadrži: naziv i datum takmičenja, pozivni znak takmičara, ime i prezime ili naziv takmičara, jasno naznačenu kategoriju takmičara, adresu stalne lokacije stanice koja je učestvovala u takmičenju, kao i  izjavu o pridržavanju propozicija, uslova iz licence, Ham spirita i prihvatanju odluke Komisije.
  Takmičenje je moguće raditi DX-logerom (http://www.dxlog.net) ili N1MM-logerom (https://n1mmwp.hamdocs.com/).
  Poene nije potrebno obračunavati.
 1. Komisija zadržava i pravo da na osnovu prispjelih logova, eventualnih komentara učesnika i ličnih zapažanja na bandu, a vezano za kršenje propozicija takmičenja i/ili Ham spirita, diskvalifikuje učesnike koji budu kršili propozicije i/ili taj kodeks.

 2. Rezultati takmičenja (prijavljeni, nezvanični i konačni) biće objavljeni na Internet adresi hamradiors.org.

 3. Nakon objavljivanja nezvaničnih rezultata takmičenja svi pristigli dnevnici  biće dostupni na adresi hamradiors.org. Na nezvanične rezultate učesnici mogu uložiti žalbu u roku od 7 dana od dana objavljivanja. Žalbu je poželjno uložiti u obliku audio zapisa i to tako da snimak sadrži spornu vezu, 3 veze prije i 3 veze poslije nje. Žalbu i snimak isključivo u MP3 formatu slati na adresu Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. .

 4. U kategorijama "MS", "VS" i "SRRS" plaketama će biti nagrađene tri prvoplasirane stanice. U kategorijama “CW” i “SSB” plaketom će biti nagrađeni samo pobjednici (prvo mjesto). Svim učesnicima u takmičenju, uključujući i dnevnike za kontrolu,  biće poslane diplome u PDF formatu na e-mail adresu sa koje je stigao dnevnik.

 5. Izvod iz dnevnika i zbirni list slati najkasnije 10 dana od dana održavanja takmičenja, (13.03.2023. god. do 23,59) na e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. Ova adresa je zaštićena od robota. Potrebna Vam je Java-skripta da bi ste je videli. odnosno  Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.Ova adresa je zaštićena od robota. Potrebna Vam je Java-skripta da bi ste je videli. , obavezno u CABRILO formatu (potvrda prijema poruke – dnevnika u roku od 48 časova, ukoliko to nije slučaj ponovite slanje).

 
           Takmičarska komisija:

           Željko Ostojić - E77C

           Vlado Lesjak  - E70T

           Jovica Knežević - E73JO

Za Takmičarsku komisiju:       
Željko Ostojić - E77C