Back To Top

 • O Savezu

  Savez radio-amatera Republike Srpske je osnovan 1993. godine kao izraz želje , volje i potrebe radio-amatera iz Republike Srpske da nastave svoje organizovano radio-amatersko djelovanje, nakon što je prestao da postoji dotadašnji Savez radio-amatera Bosne i Hercegovine (SRABiH). Savez radio-amatera Republike Srpske je pravni naslijednik rasformiranog Saveza radio-amatera Bosne i Hercegovine na teritoriji Republike Srpske. Savez je upisan u registar kod Osnovnog suda u Trebinju, kao udruženje građana , u skladu sa Zakonom o udruženjima i fondacijama Bosne i Hercegovine.

 • Ciljevi Saveza

  Savez radio-amatera Republike Srpske formiran je sa cilјem objedinjavanja aktivnosti svih amaterskih radio-klubova i samostalnih članova, radio-operatora, koji egzistiraju na teritoriji Republike Srpske, kao i predstavlјanje radio amatera Republike Srpske u okviru Međunarodne unije radio-amatera. ..

 • Zadaci Saveza

  Savez ima zadatke da : - Vršiti koordinaciju rada svih članova Saveza na teritoriji Republike Srpske. - Vršiti koordinaciju saradnje svih članova Saveza sa drugim organizacijama radio-amatera u BiH. - Vršiti koordinaciju saradnje članova Saveza s nacionalnim Savezima drugih zemalјa i članovima tih Saveza. - Zastupati interese radio-amatera Republike Srpske u širim asocijacijama, kao i organima i organizacijama na nivou Republike Srpske i Bosne i Hercegovine. - Organizovati i koordinirati sve aktivnosti i poslove od interesa za radio-amatere Republike Srpske, za koje se ukaže potreba. - Razvijati saradnju sa srodnim organizacijama i organima na području istraživanja i eksperimentisanja u oblastima radio-tehnike, elektronike, telekomunikacija i informatike.

 • Unapređenje radio-amaterizma u RS

  U redovnim aktivnostima Saveza priorite imaju aktivnosti usmjerene na stavranje što boljih uslova za rad aktivnih klubova i reaktiviranje ugašenih klubova. Unazad nekoliko godina Savez je izdvojio preko 50.000 KM sredstava namjenjenih za pomoć klubovima (nabavka radio-stanica, agregata, mjerne opreme, antena, troškovi preregistracije klubova...).

 • Organizacija od posebnog javnog interesa

  Savez je odlukom Vlade Republike Srpske 2011. godine dobio status organizacije od posebnog javnog interesa za Republiku Srpsku.

Savez radio-amatera Republike Srpske

Amateur Radio Union Of Republic Of Srpska

Prijavljivanje

Registrovani korisnici imaju privilegije da vide određene dijelove sajta i ostavljaju komentare na članke i forumu. Članovi SRRS se nakon registracije trebaju javiti administratoru sajta da bi dobili privilegiju člana.

Molimo Vas da prilikom registracije za korisničko ime koristite pozivni znak, a ukoliko nemate pozivni znak i želite koristiti korisničko ime po svom izboru obavezni ste ostaviti vlastito ime i prezime u formi prilikom registracije. Ukoliko ovo ne bude ispoštovano takva registracija će biti brisana iz registra. HVALA!

Ko je "ON-LINE"

Ko je na mreži: 114 gostiju i nema prijavljenih članova

Poslednje registrovani

 • E73RB
 • E73NYX
 • E78DM
 • E73BJB
 • E77EH

Statistika sajta

Posetioci
200
Članci
443
Broj pregleda članaka
3225111

FORUM

SRRS mapa repetitora

srrsmaparpt2010 150
logo e73dpr


e73jhi logo 150
 
e73fde
 
BGJ Logo
Dana 29.marta 2024. godine  održani su ispiti u Radio klubu "Doboj". Klub je postao masovniji i bogatiji za još 9 novih operatora. Ovo je prva ovogodišnja generacija novih ARO , ali ne i poslednja. Struktura profesionalnih zanimanja je različita, ima spasilaca, vozača, lovaca, školaraca. Bitno je da su na opsegu. Sledeći ispitni rok je zakazan za 3.maj.

Radio klub „TRB“, osnovan je u februaru mjesecu 2021. godine i za tri godine postojanja ostvarili smo dosta toga. Ono na šta smo posebno ponosni je činjenica da smo uspjeli „oživjeti“ radio-amaterizam na području Semberije i Majevice i da su mnogi stari radio-amateri ponovo aktivirali svoje licence i svoje znanje i iskustvo stečeno godinama rada, spremni su podjeliti sa svima onima koji tek ulaze u ovaj svijet. Ostvarili smo saradnju sa GSS Bijeljina, Vatrogasnom jedinicom Bijeljina, postavili magistralni repetitor Saveza koji i održavamo. U više navrata, članovi kluba su gostovali u različitim TV emisijama kako u Bijeljini tako i u Beogradu i na taj način promovisali klub, Savez i radio-amaterstvo uopšte.

Tim povodom, dana 11.02.2024. godine, organizovali smo skromno druženje i ručak na lokaciji Udrigovo, na planini Majevici. Druženju su prisustvovali članovi kluba kao i gost iz Srbije Aca YU1AC koji je tom prilikom uspio održati pedesetak DX veza.

Takođe smo iskoristili vrijeme da se izvrše podešavanja i sitne korekcije u radu repetitora RV-47 kao i pripreme za postavljanje repetitora za potrebe GSS Bijeljina.

Opširnije: Obilježavanje trogodišnjice...

Dana 8.12.2023. godine  u Radio klubu "Doboj" po sedmi put u ovoj godini organizovano je polaganje ispita za ARO, što je u današnje vrijeme vrijedno pažnje i za svaku pohvalu. Ovaj put ispit je uspješno položilo troje mlađih polaznika za ARO CEPT kategorije. Kako najavljuju iz Kluba sledeći ispit je zakazan za kraj marta iduće godine. Hamletima želimo da ih što prije čujemo na opsezima i mnogo dobrih veza u radu.
 Dana 7.aprila 2023. godine stasala je nova (četvrta) generacija amaterskih radio-operatora u Radio klubu "Doboj" u 2023.g. Ispit je  položilo 9 novih operatora, 5 CEPT i 4 NOVICE kategorije. Sledeća generacija bi trebala biti promovisana polovinom maja.
Dana 10.3.2023.g. u Radio klubu "Doboj" su održani ispiti za CEPT i NOVICE kategoriju. Bogatiji smo za dva nova CEPT operatora i jednog NOVICE. Sledeći pokušaj (ispit) je 7.4.2023.g....
Kao što je u nedavnom prilogu najavljeno dana25.2.2023. godine su po drugi put ove godine održani ispiti u Radio klubu "Doboj". Od 10 prijavljenih kandidata ispitu je pristupilo 8 i svi su uspješno položili ispit.
Sledeća provjera znanja je 10.3.2023.g.