Back To Top

 • O Savezu

  Savez radio-amatera Republike Srpske je osnovan 1993. godine kao izraz želje , volje i potrebe radio-amatera iz Republike Srpske da nastave svoje organizovano radio-amatersko djelovanje, nakon što je prestao da postoji dotadašnji Savez radio-amatera Bosne i Hercegovine (SRABiH). Savez radio-amatera Republike Srpske je pravni naslijednik rasformiranog Saveza radio-amatera Bosne i Hercegovine na teritoriji Republike Srpske. Savez je upisan u registar kod Osnovnog suda u Trebinju, kao udruženje građana , u skladu sa Zakonom o udruženjima i fondacijama Bosne i Hercegovine.

 • Ciljevi Saveza

  Savez radio-amatera Republike Srpske formiran je sa cilјem objedinjavanja aktivnosti svih amaterskih radio-klubova i samostalnih članova, radio-operatora, koji egzistiraju na teritoriji Republike Srpske, kao i predstavlјanje radio amatera Republike Srpske u okviru Međunarodne unije radio-amatera. ..

 • Zadaci Saveza

  Savez ima zadatke da : - Vršiti koordinaciju rada svih članova Saveza na teritoriji Republike Srpske. - Vršiti koordinaciju saradnje svih članova Saveza sa drugim organizacijama radio-amatera u BiH. - Vršiti koordinaciju saradnje članova Saveza s nacionalnim Savezima drugih zemalјa i članovima tih Saveza. - Zastupati interese radio-amatera Republike Srpske u širim asocijacijama, kao i organima i organizacijama na nivou Republike Srpske i Bosne i Hercegovine. - Organizovati i koordinirati sve aktivnosti i poslove od interesa za radio-amatere Republike Srpske, za koje se ukaže potreba. - Razvijati saradnju sa srodnim organizacijama i organima na području istraživanja i eksperimentisanja u oblastima radio-tehnike, elektronike, telekomunikacija i informatike.

 • Unapređenje radio-amaterizma u RS

  U redovnim aktivnostima Saveza priorite imaju aktivnosti usmjerene na stavranje što boljih uslova za rad aktivnih klubova i reaktiviranje ugašenih klubova. Unazad nekoliko godina Savez je izdvojio preko 50.000 KM sredstava namjenjenih za pomoć klubovima (nabavka radio-stanica, agregata, mjerne opreme, antena, troškovi preregistracije klubova...).

 • Organizacija od posebnog javnog interesa

  Savez je odlukom Vlade Republike Srpske 2011. godine dobio status organizacije od posebnog javnog interesa za Republiku Srpsku.

Savez radio-amatera Republike Srpske

Amateur Radio Union Of Republic Of Srpska

Prijavljivanje

Registrovani korisnici imaju privilegije da vide određene dijelove sajta i ostavljaju komentare na članke i forumu. Članovi SRRS se nakon registracije trebaju javiti administratoru sajta da bi dobili privilegiju člana.

Molimo Vas da prilikom registracije za korisničko ime koristite pozivni znak, a ukoliko nemate pozivni znak i želite koristiti korisničko ime po svom izboru obavezni ste ostaviti vlastito ime i prezime u formi prilikom registracije. Ukoliko ovo ne bude ispoštovano takva registracija će biti brisana iz registra. HVALA!

Ko je "ON-LINE"

Ko je na mreži: 67 gostiju i nema prijavljenih članova

Poslednje registrovani

 • E73RB
 • E73NYX
 • E78DM
 • E73BJB
 • E77EH

Statistika sajta

Posetioci
200
Članci
444
Broj pregleda članaka
3247162

FORUM

SRRS mapa repetitora

srrsmaparpt2010 150

Rotator mapa

wwmap
Kreirajte  mapu usmjerenja
KT antene za svoj UL

logo e73dpr


e73jhi logo 150
 
e73fde
 
BGJ Logo

amblemsrrs80Kancelarija sekretara Saveza radio-amatera Republike Srpske se nalazi u Doboju. Kancelarija je otvorena za sve članove Saveza i sve druge, organizacije, institucije i lica, koja imaju potrebu da komuniciraju sa Savezom. Sekretar Saveza g-din Zdravko Kurtović E77AR svakodnevno vodi brigu da kancelarija funkcioniše i da ekspeditivno obavlja sve poslove iz nadležnosti sekretara i kancelarije Saveza.

Neke od osnovnih nadležnosti i obaveza sekretara i kancelarije su da:
~ koordinira rad članova Upravnog odbora,
~ priprema finansijske i druge izvještaje,
~ sprovodi odluke Upravnog odbora i Skupštine,
~ vodi brigu o redovnom izmirivanju obaveza Saveza prema članovima, drugim organima i organizacijama kao i obaveza klubova i članova prema Savezu,
~ održava kontakte sa članovima i drugim organizacijama,
~ organizuje redovno informisanje članova,
~ vodi evidenciju licenciranih operatora i ovlaštenja za rad,
~ odgovoran je za organizaciju i funkcionisanje  QSL biroa,
~ vodi evidenciju pošte,
~ ovlašten je za potpisivanje finsnsijskih dokumenata između dvije sjednice upravnog odbora,
~ nadležan je za magacinske poslove i popis imovine.

Kontakt informacije:

Adresa za prijem pisane pošte i paketa:  SAVEZ RADIO AMATERA REPUBLIKE SRPSKE
                                                                               Radio klub "Doboj"
                                                                             Kancelarija sekretara

                                                                       Ul. Kolubarska bb – Bunker
                                                                                  74000 DOBOJ
                
GSM sekretara:       +387 (0)66/715-222

E-mail kontakt:       Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. ili  Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Bankovni račun za KM uplate:  562-099-0000-2340-70 kod NLB Razvojna banka AD B.Luka


forum

kontakt

Poslednje na forumu

 • Nema diskusija za prikaz

Propagacije

 

SOLAR ACTIVITY
Solar X-rays

Geomagnetic Field


DX ROBOT
VHF Aurora

144 MHz E-Skip

MS activity

MUF & Es activity

 

Downloads stablo

Downloads

Poslednje dodati fajlovi.
2024-02-20
Takmicenja
2023-08-26
Takmicenja
2023-08-26
Takmicenja
2023-03-03
Takmicenja
2022-02-24
Takmicenja