Back To Top

 • SRRS TAKMIČENJA

  U organizaciji Saveza radio-amatera Republike Srpske održavaju se takmičenja HF KUP SRRS i VHF KUP SRRS.

 • HF KUP SRRS

  HF KUP SRRS je tradicionalno takmičenje koje se održava od 1999. godine, radi se na 80m opsegu i ima međunarodni karakter. Pravo učešća u takmičenju imaju sve licencirane ARS, koje prihvataju pravila takmičenja..

 • HF KUP SRRS

  HF KUP SRRS se održava početkom mjeseca marta, petak pred prvi puni vikend. Takmičenje se održava u terminu 17:00-18:30 časova (MEZ), podijeljeno je u dva 45 minutna perioda. Kategorije učesnika su: SRRS - članovi SRRS, VS - velika snaga i MS - mala snaga za sve ostale učesnike.

 • VHF KUP SRRS

  VHF KUP SRRS se tradicionalno održava od 1999. godine. koje se održava na 2m opsegu. Takmičenje je meunarodnog karaktera. Pravo učešća u takmičenju imaju sve licencirane ARS koje prihvataju pravila takmičenja.

 • VHF KUP SRRS

  HF KUP SRRS se održava u istom terminu sa VHF IARU R1 takmičenjem, a to je prvi puni vikend septembra. Učesničke kategorije su: A - više operatora, B - jedan operator C - jedan operator samo FM mod, D - E7 više operatora i E - E7 jedan operator.

Savez radio-amatera Republike Srpske

Amateur Radio Union Of Republic Of Srpska

АКТУЕЛНО - ДИПЛОМА

Војвода Петар Бојовић

ДИПЛОМА "ВОЈВОДА ПЕТАР БОЈОВИЋ"

Удружење радио-аматера "БОГОЈАВЉЕЊЕ" издаје диплому "Војвода Петар Бојовић" за одржане везе са члановима удружења у времену 1.7.2022. до 10.7.2022. године.

Услови за освајање дипломе су:

Аматери из Европе: потребно је да освоје 6 поена са најмање 3 члана удружења

Аматери ван Европе: потребно је да освоје 4 поена са најмање 2 члана удружења

Бодовање:
CW везе......... 2 бода
SSB везе........ 1 бод
ДИГИ..... ...... 1 бод

Иста станица се на истом опсегу може радити више пута али различитим модовима као и различитиим данима.

На сајту Удружења www.holyserbia.net се може видјети ко су чланови удружења, провјерити освојени поени и скинути диплома у електронском облику. Не треба слати дневнике јер чланови удружења свакодневно шаљу своје дневнике на сајт.

Члан удружења "Богојављење"
Миленко Матовић, E73X

Prijavljivanje

Registrovani korisnici imaju privilegije da vide određene dijelove sajta i ostavljaju komentare na članke i forumu. Članovi SRRS se nakon registracije trebaju javiti administratoru sajta da bi dobili privilegiju člana.

Molimo Vas da prilikom registracije za korisničko ime koristite pozivni znak, a ukoliko nemate pozivni znak i želite koristiti korisničko ime po svom izboru obavezni ste ostaviti vlastito ime i prezime u formi prilikom registracije. Ukoliko ovo ne bude ispoštovano takva registracija će biti brisana iz registra. HVALA!

Ko je "ON-LINE"

Ko je na mreži: 163 gostiju i nema prijavljenih članova

Poslednje registrovani

 • E79SB
 • YU1U
 • E78ZTR
 • E77MG
 • E73DD

Statistika sajta

Posetioci
190
Članci
403
Broj pregleda članaka
2831723

FORUM

SRRS mapa repetitora

srrsmaparpt2010 150
logo e73dpr


e73jhi logo 150
 
e73fde
 
BGJ Logo
Poštovani.
I ove godine kao i prethodnih će se održati KT takmičenje na 80m "Beogradski Pobednik 2020". Takmičenje je u organizaciji Beogradskog radio-amaterskog kluba YU1ANO a povod za održavanje takmičenja je obeležavanje godišnjice oslobođenja Beograda u I i II Svetskom ratu (01.11.1918.g. i 20.10.1944.g.) kao i popularizacija domaćih radio-amaterskih takmičenja.
Takmičenje se odžava 23.10.2020.g. (petak) sa početkom u 1700 UTC i podeljeno je u 3 perioda po pola sata (CW SSB CW). Množitelji su Srpske auto-oznake, oznake Beogradskih opština i NY. Auto-oznaka "BG" je izostavljena.
Detaljna pravila možete pogledati i preuzeti na linku https://www.yu1ano.org/BgdPobednik/KT%20BEOGRAD_pravila%202020.pdf ili na linkuhttp://radiosport.yu1srs.org.rs/HF/razno/KT%20BEOGRAD_pravila%202020.pdf
Dodatke sa uputstvima za setovanje popularnih logera možete peuzeti na linku https://www.yu1ano.org/beogradski-pobednik
Pozivamo sve radio-amatere koji su u mogućnsti, radio-amatere iz Beograda u što većem broju, da uzmu učešće u ovom takmičenju kako bi smo obeležili gore pomenute godišnjice.
Svima želimo puno uspeha, i nadmetanja u duhu HAM SPIRITa.
TK - Beogradski Pobednik 2020

Poslednje na forumu

 • Nema diskusija za prikaz