Back To Top

 • O Savezu

  Savez radio-amatera Republike Srpske je osnovan 1993. godine kao izraz želje , volje i potrebe radio-amatera iz Republike Srpske da nastave svoje organizovano radio-amatersko djelovanje, nakon što je prestao da postoji dotadašnji Savez radio-amatera Bosne i Hercegovine (SRABiH). Savez radio-amatera Republike Srpske je pravni naslijednik rasformiranog Saveza radio-amatera Bosne i Hercegovine na teritoriji Republike Srpske. Savez je upisan u registar kod Osnovnog suda u Trebinju, kao udruženje građana , u skladu sa Zakonom o udruženjima i fondacijama Bosne i Hercegovine.

 • Ciljevi Saveza

  Savez radio-amatera Republike Srpske formiran je sa cilјem objedinjavanja aktivnosti svih amaterskih radio-klubova i samostalnih članova, radio-operatora, koji egzistiraju na teritoriji Republike Srpske, kao i predstavlјanje radio amatera Republike Srpske u okviru Međunarodne unije radio-amatera. ..

 • Zadaci Saveza

  Savez ima zadatke da : - Vršiti koordinaciju rada svih članova Saveza na teritoriji Republike Srpske. - Vršiti koordinaciju saradnje svih članova Saveza sa drugim organizacijama radio-amatera u BiH. - Vršiti koordinaciju saradnje članova Saveza s nacionalnim Savezima drugih zemalјa i članovima tih Saveza. - Zastupati interese radio-amatera Republike Srpske u širim asocijacijama, kao i organima i organizacijama na nivou Republike Srpske i Bosne i Hercegovine. - Organizovati i koordinirati sve aktivnosti i poslove od interesa za radio-amatere Republike Srpske, za koje se ukaže potreba. - Razvijati saradnju sa srodnim organizacijama i organima na području istraživanja i eksperimentisanja u oblastima radio-tehnike, elektronike, telekomunikacija i informatike.

 • Unapređenje radio-amaterizma u RS

  U redovnim aktivnostima Saveza priorite imaju aktivnosti usmjerene na stavranje što boljih uslova za rad aktivnih klubova i reaktiviranje ugašenih klubova. Unazad nekoliko godina Savez je izdvojio preko 50.000 KM sredstava namjenjenih za pomoć klubovima (nabavka radio-stanica, agregata, mjerne opreme, antena, troškovi preregistracije klubova...).

 • Organizacija od posebnog javnog interesa

  Savez je odlukom Vlade Republike Srpske 2011. godine dobio status organizacije od posebnog javnog interesa za Republiku Srpsku.

Savez radio-amatera Republike Srpske

Amateur Radio Union Of Republic Of Srpska

Prijavljivanje

Registrovani korisnici imaju privilegije da vide određene dijelove sajta i ostavljaju komentare na članke i forumu. Članovi SRRS se nakon registracije trebaju javiti administratoru sajta da bi dobili privilegiju člana.

Molimo Vas da prilikom registracije za korisničko ime koristite pozivni znak, a ukoliko nemate pozivni znak i želite koristiti korisničko ime po svom izboru obavezni ste ostaviti vlastito ime i prezime u formi prilikom registracije. Ukoliko ovo ne bude ispoštovano takva registracija će biti brisana iz registra. HVALA!

Poslednje registrovani

 • zoxbl
 • Kovač
 • Miha
 • davidovic
 • e73emo

Statistika sajta

Posetioci
184
Članci
349
Broj pregleda članaka
2214490

FORUM

SRRS mapa repetitora

srrsmaparpt2010 150
logo e73dpr


e73jhi logo 150

towerant
Zbog velikih problema u preklapanju zone servisa magistralnog repetitora R2-Veliki Žep i R2-Kopaonik, a imajući u vidu da je R2- Veliki Žep postao veoma značajan za radio-amatere Podrinja, Posavine, Sarajevsko-Romanijske regije i šire, UO je odlučio da se za ovaj repetitor od RAK-a traži dozvola za kanal RV46 (bivši simpleks S23), jer je prelazak na bilo koji drugi magistralni kanal bio nemoguć zbog postojećih repetitora u BiH i okruženju. Procedura izdavanja nove dozvole od strane RAK-a je trajala veoma dugo, ali ipak je završena, čime su stvorenu uslovi za tehnički dio poslova promjene kanala.

S obzirom da na kanalu RV46 do sada nema aktivnih repetitora u okruženju za očekivati je da će ubuduće rad repetitora biti mnogo stabilniji i bez ometanja.

Repetitor je uz angažovanje Igora, E73E i članova RK "Starina Novak" iz Pala demontiran i dopremljen u Radio klub "Trebinje" na servisiranje. U narednih nekoliko dana biće odrađen servis opreme, podešavanje na novi radni kanal i izvršena dogradnja govorne identifikacije.  Plan je da se oprema u najkraćem roku, prije prvog snijega, vrati na Veliki Žep i ponovo uspostavi rad repetitora na novom kanalu.

Informacija: kancelarija SRRS