Back To Top

 • O Savezu

  Savez radio-amatera Republike Srpske je osnovan 1993. godine kao izraz želje , volje i potrebe radio-amatera iz Republike Srpske da nastave svoje organizovano radio-amatersko djelovanje, nakon što je prestao da postoji dotadašnji Savez radio-amatera Bosne i Hercegovine (SRABiH). Savez radio-amatera Republike Srpske je pravni naslijednik rasformiranog Saveza radio-amatera Bosne i Hercegovine na teritoriji Republike Srpske. Savez je upisan u registar kod Osnovnog suda u Trebinju, kao udruženje građana , u skladu sa Zakonom o udruženjima i fondacijama Bosne i Hercegovine.

 • Ciljevi Saveza

  Savez radio-amatera Republike Srpske formiran je sa cilјem objedinjavanja aktivnosti svih amaterskih radio-klubova i samostalnih članova, radio-operatora, koji egzistiraju na teritoriji Republike Srpske, kao i predstavlјanje radio amatera Republike Srpske u okviru Međunarodne unije radio-amatera. ..

 • Zadaci Saveza

  Savez ima zadatke da : - Vršiti koordinaciju rada svih članova Saveza na teritoriji Republike Srpske. - Vršiti koordinaciju saradnje svih članova Saveza sa drugim organizacijama radio-amatera u BiH. - Vršiti koordinaciju saradnje članova Saveza s nacionalnim Savezima drugih zemalјa i članovima tih Saveza. - Zastupati interese radio-amatera Republike Srpske u širim asocijacijama, kao i organima i organizacijama na nivou Republike Srpske i Bosne i Hercegovine. - Organizovati i koordinirati sve aktivnosti i poslove od interesa za radio-amatere Republike Srpske, za koje se ukaže potreba. - Razvijati saradnju sa srodnim organizacijama i organima na području istraživanja i eksperimentisanja u oblastima radio-tehnike, elektronike, telekomunikacija i informatike.

 • Unapređenje radio-amaterizma u RS

  U redovnim aktivnostima Saveza priorite imaju aktivnosti usmjerene na stavranje što boljih uslova za rad aktivnih klubova i reaktiviranje ugašenih klubova. Unazad nekoliko godina Savez je izdvojio preko 50.000 KM sredstava namjenjenih za pomoć klubovima (nabavka radio-stanica, agregata, mjerne opreme, antena, troškovi preregistracije klubova...).

 • Organizacija od posebnog javnog interesa

  Savez je odlukom Vlade Republike Srpske 2011. godine dobio status organizacije od posebnog javnog interesa za Republiku Srpsku.

Savez radio-amatera Republike Srpske

Amateur Radio Union Of Republic Of Srpska

Prijavljivanje

Registrovani korisnici imaju privilegije da vide određene dijelove sajta i ostavljaju komentare na članke i forumu. Članovi SRRS se nakon registracije trebaju javiti administratoru sajta da bi dobili privilegiju člana.

Molimo Vas da prilikom registracije za korisničko ime koristite pozivni znak, a ukoliko nemate pozivni znak i želite koristiti korisničko ime po svom izboru obavezni ste ostaviti vlastito ime i prezime u formi prilikom registracije. Ukoliko ovo ne bude ispoštovano takva registracija će biti brisana iz registra. HVALA!

Ko je "ON-LINE"

Ko je na mreži: 444 gostiju i nema prijavljenih članova

Statistika sajta

Posetioci
200
Članci
443
Broj pregleda članaka
3225102

FORUM

SRRS mapa repetitora

srrsmaparpt2010 150
logo e73dpr


e73jhi logo 150
 
e73fde
 
BGJ Logo
Dana 25.01.2018. godine u prostorijama Teritorijalne vatrogasne jedinice u Prijedoru obilježena je godišnjica od osnivanja RMZO Tima Radio amaterskog kluba „Kozara“ iz Prijedora.
Mnogobrojnim gostima, predstavnicima Vlade Republike Srpske, Gradonačelniku Grada Prijedora, Ministarstva odbrane Republike Slovenije, predstavnicima Civilne zaštite, predstavnicima Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske – Policijske uprave Prijedor, dragim kolegama radioamaterima iz Banja Luke, su prezentovane aktivnosti RMZO Tima u 2017. godini, kao i plan i program rada Radio amaterskog kluba „Kozara“ za naredni period.

U svojim prezentacijama Ognjen Vukić E73EP i Jovica Knežević E73JO su između ostalog predstavili novu opremu (ručne radio stanice Retevis RT 3), za čiju je nabavku RK „Kozara“ obezbjedio sredstva kroz projekat gradske uprave, kao i HF + 50 Mhz uređaj IC 7300 koji je naš klub dobio na korištenje od Saveza radio amatera Republike Srpske u decembru 2017. godine.
Bila nam je čast i zadovoljstvo što smo za goste imali i naše kolege iz Slovenije S56CT Tilena Cestnika i S56WZM Marka Zaletela. Tilen Cestnik S56CT je operater u Regionalnom Centru 112 u Ljubljani i koordinatora Radio Mreže za Opasnost za Sloveniju. S56CT je prezentovao značaj i ulogu radio amatera u slučajevima elementarnih nepogoda u Sloveniji, kao i detaljan rad i funkcionisanje Regionalnog Centra 112 u Ljubljani.
U obraćanju gospodina Nebojše Miljuša, komandira Teritorijalne vatrogasne jedinice iz Prijedora, ukazano je na izuzetnu saradnju TVJ Prijedor i Radio amaterskog kluba „Kozara“. Takođe, gospodin Miljuš je istakao da će se u TVJ Prijedor osposobiti Operativno komunikacioni centar za područje Grada Prijedora.
Na naše veliko zadovoljstvo u obraćanju gradonačelnika Grada Prijedora gospodina Milenka Đakovića, ukazano je na veliki značaj i potrebu za radio amaterima u Gradu Prijedoru, te da će Grad Prijedor i u budućem periodu podržati rad i djelovanje Radio amaterskog kluba „Kozara“.
Informacija: Jovica Knežević, E73JO