Back To Top

 • O Savezu

  Savez radio-amatera Republike Srpske je osnovan 1993. godine kao izraz želje , volje i potrebe radio-amatera iz Republike Srpske da nastave svoje organizovano radio-amatersko djelovanje, nakon što je prestao da postoji dotadašnji Savez radio-amatera Bosne i Hercegovine (SRABiH). Savez radio-amatera Republike Srpske je pravni naslijednik rasformiranog Saveza radio-amatera Bosne i Hercegovine na teritoriji Republike Srpske. Savez je upisan u registar kod Osnovnog suda u Trebinju, kao udruženje građana , u skladu sa Zakonom o udruženjima i fondacijama Bosne i Hercegovine.

 • Ciljevi Saveza

  Savez radio-amatera Republike Srpske formiran je sa cilјem objedinjavanja aktivnosti svih amaterskih radio-klubova i samostalnih članova, radio-operatora, koji egzistiraju na teritoriji Republike Srpske, kao i predstavlјanje radio amatera Republike Srpske u okviru Međunarodne unije radio-amatera. ..

 • Zadaci Saveza

  Savez ima zadatke da : - Vršiti koordinaciju rada svih članova Saveza na teritoriji Republike Srpske. - Vršiti koordinaciju saradnje svih članova Saveza sa drugim organizacijama radio-amatera u BiH. - Vršiti koordinaciju saradnje članova Saveza s nacionalnim Savezima drugih zemalјa i članovima tih Saveza. - Zastupati interese radio-amatera Republike Srpske u širim asocijacijama, kao i organima i organizacijama na nivou Republike Srpske i Bosne i Hercegovine. - Organizovati i koordinirati sve aktivnosti i poslove od interesa za radio-amatere Republike Srpske, za koje se ukaže potreba. - Razvijati saradnju sa srodnim organizacijama i organima na području istraživanja i eksperimentisanja u oblastima radio-tehnike, elektronike, telekomunikacija i informatike.

 • Unapređenje radio-amaterizma u RS

  U redovnim aktivnostima Saveza priorite imaju aktivnosti usmjerene na stavranje što boljih uslova za rad aktivnih klubova i reaktiviranje ugašenih klubova. Unazad nekoliko godina Savez je izdvojio preko 50.000 KM sredstava namjenjenih za pomoć klubovima (nabavka radio-stanica, agregata, mjerne opreme, antena, troškovi preregistracije klubova...).

 • Organizacija od posebnog javnog interesa

  Savez je odlukom Vlade Republike Srpske 2011. godine dobio status organizacije od posebnog javnog interesa za Republiku Srpsku.

Savez radio-amatera Republike Srpske

Amateur Radio Union Of Republic Of Srpska

Prijavljivanje

Registrovani korisnici imaju privilegije da vide određene dijelove sajta i ostavljaju komentare na članke i forumu. Članovi SRRS se nakon registracije trebaju javiti administratoru sajta da bi dobili privilegiju člana.

Molimo Vas da prilikom registracije za korisničko ime koristite pozivni znak, a ukoliko nemate pozivni znak i želite koristiti korisničko ime po svom izboru obavezni ste ostaviti vlastito ime i prezime u formi prilikom registracije. Ukoliko ovo ne bude ispoštovano takva registracija će biti brisana iz registra. HVALA!

Ko je "ON-LINE"

Ko je na mreži: 387 gostiju i nema prijavljenih članova

Statistika sajta

Posetioci
200
Članci
441
Broj pregleda članaka
3182769

FORUM

SRRS mapa repetitora

srrsmaparpt2010 150
logo e73dpr


e73jhi logo 150
 
e73fde
 
BGJ Logo
Dana 27.09.2016. godine u Radio klubu „Kozara“ je održan radno-konstruktivni sastanak na kome su prisustvovali gospodin Milenko Đaković, zamjenik Gradonačelnika Prijedora, Nebojša Miljuš, starješina Teritorijalne vatrogasne jedinice Prijedor, Draško Đenadija, predstavnik Civilne zaštite Grada Prijedora, Zoran Veselinović, sekretar Crvenog krsta Prijedor, predstavnici Mjesne zajednice Prijedor 2, Darko Bosančić, potpredsjednik kluba i predsjednik UO SRRS, Zoran Petrić i Ognjen Vukić članovi UO kluba i Jovica Knežević, predsjednik Radio kluba Kozara.


Jovica Knežević, predsjednik Radio kluba „Kozara“ je upoznao sve prisutne sa aktivnostima koje je ovaj klub imao u proteklom periodu, kao i sa planovima za budući rad kluba. Svi prisutni su upoznati sa materijalno-tehničkim sredstvima Radio kluba „Kozara“, kao i sa potrebama kluba za budući rad.


Milenko Đaković, zamjenik gradonačelnika grada Prijedora je dao punu podršku postojanju i radu Radio kluba „Kozara“ iz Prijedora. Istakao je da u potunosti podržava sve aktivnosti koje sprovodi ovaj klub na obuci mladih kadrova u oblasti elektro-tehnike, telekomunikacija, radio-komunikacija i računarstva, te da će Grad Prijedor i ubuduće podržavati rad, Radio kluba „Kozara“. Takođe, istakao je i pohvalio odličnu saradnju koju Radio klub „Kozara“ ima sa Civilnom zaštitom, Crvenim krstom i Teritorijalnom vatrogasnom jedinicom u Prijedoru.

Draško Đenadija, predstavnik Civilne zaštite Grada Prijedora, Nebojša Miljuš,  starješina Teritorijalne vatrogasne jedinice Prijedor i Zoran Veselinović, sekretar Crvenog krsta Prijedor su istakli odličnu saradnju sa Radio klubom „Kozara“ i podržali u potpunosti rad i djelovanje kluba. Svi prisutni na ovom sastanku su konstatovali da je Radio klub „Kozara“ pružio veliku pomoć u komunikaciji između službi koje su bile na terenu u poplavljenom području koje je zadesilo Grad Prijedor 2014. godine.

U narednom periodu Radio klub „Kozara“ planira još bolju i čvršća saradnja sa svim institucijama i službama na području Grada Prijedora.
 
Informacija, Jovica Knežević, E73JO, predsjednik RK „Kozara“ Prijedor.