Back To Top

 • O Savezu

  Savez radio-amatera Republike Srpske je osnovan 1993. godine kao izraz želje , volje i potrebe radio-amatera iz Republike Srpske da nastave svoje organizovano radio-amatersko djelovanje, nakon što je prestao da postoji dotadašnji Savez radio-amatera Bosne i Hercegovine (SRABiH). Savez radio-amatera Republike Srpske je pravni naslijednik rasformiranog Saveza radio-amatera Bosne i Hercegovine na teritoriji Republike Srpske. Savez je upisan u registar kod Osnovnog suda u Trebinju, kao udruženje građana , u skladu sa Zakonom o udruženjima i fondacijama Bosne i Hercegovine.

 • Ciljevi Saveza

  Savez radio-amatera Republike Srpske formiran je sa cilјem objedinjavanja aktivnosti svih amaterskih radio-klubova i samostalnih članova, radio-operatora, koji egzistiraju na teritoriji Republike Srpske, kao i predstavlјanje radio amatera Republike Srpske u okviru Međunarodne unije radio-amatera. ..

 • Zadaci Saveza

  Savez ima zadatke da : - Vršiti koordinaciju rada svih članova Saveza na teritoriji Republike Srpske. - Vršiti koordinaciju saradnje svih članova Saveza sa drugim organizacijama radio-amatera u BiH. - Vršiti koordinaciju saradnje članova Saveza s nacionalnim Savezima drugih zemalјa i članovima tih Saveza. - Zastupati interese radio-amatera Republike Srpske u širim asocijacijama, kao i organima i organizacijama na nivou Republike Srpske i Bosne i Hercegovine. - Organizovati i koordinirati sve aktivnosti i poslove od interesa za radio-amatere Republike Srpske, za koje se ukaže potreba. - Razvijati saradnju sa srodnim organizacijama i organima na području istraživanja i eksperimentisanja u oblastima radio-tehnike, elektronike, telekomunikacija i informatike.

 • Unapređenje radio-amaterizma u RS

  U redovnim aktivnostima Saveza priorite imaju aktivnosti usmjerene na stavranje što boljih uslova za rad aktivnih klubova i reaktiviranje ugašenih klubova. Unazad nekoliko godina Savez je izdvojio preko 50.000 KM sredstava namjenjenih za pomoć klubovima (nabavka radio-stanica, agregata, mjerne opreme, antena, troškovi preregistracije klubova...).

 • Organizacija od posebnog javnog interesa

  Savez je odlukom Vlade Republike Srpske 2011. godine dobio status organizacije od posebnog javnog interesa za Republiku Srpsku.

Savez radio-amatera Republike Srpske

Amateur Radio Union Of Republic Of Srpska

Prijavljivanje

Registrovani korisnici imaju privilegije da vide određene dijelove sajta i ostavljaju komentare na članke i forumu. Članovi SRRS se nakon registracije trebaju javiti administratoru sajta da bi dobili privilegiju člana.

Molimo Vas da prilikom registracije za korisničko ime koristite pozivni znak, a ukoliko nemate pozivni znak i želite koristiti korisničko ime po svom izboru obavezni ste ostaviti vlastito ime i prezime u formi prilikom registracije. Ukoliko ovo ne bude ispoštovano takva registracija će biti brisana iz registra. HVALA!

Ko je "ON-LINE"

Ko je na mreži: 58 gostiju i jedan član

 • zdravko e77ar

Statistika sajta

Posetioci
185
Članci
350
Broj pregleda članaka
2278664

SRRS mapa repetitora

srrsmaparpt2010 150

Rotator mapa

wwmap
Kreirajte  mapu usmjerenja
KT antene za svoj UL

logo e73dpr


e73jhi logo 150
Dobro došli, Gost
Korisničko ime: Lozinka: Zapamti me

TEMA: WW VHF 2016

WW VHF 2016 19 jul 2016 13:49 #141

 • Zoran E73S
 • Zoran E73S's Avatar
Norma ispunjena, nakon IARU R1 na 50 MHz, sa iste lokacije, istom opremom za vikend odrađen i drugi značajni kontest u 2016. CQ WW VHF na 50 MHz. Iako su propagacije na 6m značajno opale u odnosu na kraj juna, lično sam zadovoljan postignutim rezultatom. Nažalost, ni ove godine nije bilo značajnijeg učešća E7, Čuo sam E70T i na klasterima primjetio spotovano još par E7 znakova.
Prvo veče. iako nije bilo obećavajuće, napravio sam skor od 60-tak veza, da bi sledeće jutro, prijepodne , pa sve do kasno popodne bilo veoma slabo i traljavo, a onda se "nebo otvorilo" i sa 130 qso rezultat je dostigao 331 qso i 159 UL....
Postignutim rezultatom očekujem veoma visok plasman E7TT u kategoriji SO/HP 50Mhz.
Evo i malo statistike.
Prilozi:
Administrator je onemogućio javni pristup pisanja.

Odgovor u Temi: WW VHF 2016

WW VHF 2016 Zoran E73S 19 jul 2016 13:49