Back To Top

 • O Savezu

  Savez radio-amatera Republike Srpske je osnovan 1993. godine kao izraz želje , volje i potrebe radio-amatera iz Republike Srpske da nastave svoje organizovano radio-amatersko djelovanje, nakon što je prestao da postoji dotadašnji Savez radio-amatera Bosne i Hercegovine (SRABiH). Savez radio-amatera Republike Srpske je pravni naslijednik rasformiranog Saveza radio-amatera Bosne i Hercegovine na teritoriji Republike Srpske. Savez je upisan u registar kod Osnovnog suda u Trebinju, kao udruženje građana , u skladu sa Zakonom o udruženjima i fondacijama Bosne i Hercegovine.

 • Ciljevi Saveza

  Savez radio-amatera Republike Srpske formiran je sa cilјem objedinjavanja aktivnosti svih amaterskih radio-klubova i samostalnih članova, radio-operatora, koji egzistiraju na teritoriji Republike Srpske, kao i predstavlјanje radio amatera Republike Srpske u okviru Međunarodne unije radio-amatera. ..

 • Zadaci Saveza

  Savez ima zadatke da : - Vršiti koordinaciju rada svih članova Saveza na teritoriji Republike Srpske. - Vršiti koordinaciju saradnje svih članova Saveza sa drugim organizacijama radio-amatera u BiH. - Vršiti koordinaciju saradnje članova Saveza s nacionalnim Savezima drugih zemalјa i članovima tih Saveza. - Zastupati interese radio-amatera Republike Srpske u širim asocijacijama, kao i organima i organizacijama na nivou Republike Srpske i Bosne i Hercegovine. - Organizovati i koordinirati sve aktivnosti i poslove od interesa za radio-amatere Republike Srpske, za koje se ukaže potreba. - Razvijati saradnju sa srodnim organizacijama i organima na području istraživanja i eksperimentisanja u oblastima radio-tehnike, elektronike, telekomunikacija i informatike.

 • Unapređenje radio-amaterizma u RS

  U redovnim aktivnostima Saveza priorite imaju aktivnosti usmjerene na stavranje što boljih uslova za rad aktivnih klubova i reaktiviranje ugašenih klubova. Unazad nekoliko godina Savez je izdvojio preko 50.000 KM sredstava namjenjenih za pomoć klubovima (nabavka radio-stanica, agregata, mjerne opreme, antena, troškovi preregistracije klubova...).

 • Organizacija od posebnog javnog interesa

  Savez je odlukom Vlade Republike Srpske 2011. godine dobio status organizacije od posebnog javnog interesa za Republiku Srpsku.

Savez radio-amatera Republike Srpske

Amateur Radio Union Of Republic Of Srpska

Prijavljivanje

Registrovani korisnici imaju privilegije da vide određene dijelove sajta i ostavljaju komentare na članke i forumu. Članovi SRRS se nakon registracije trebaju javiti administratoru sajta da bi dobili privilegiju člana.

Molimo Vas da prilikom registracije za korisničko ime koristite pozivni znak, a ukoliko nemate pozivni znak i želite koristiti korisničko ime po svom izboru obavezni ste ostaviti vlastito ime i prezime u formi prilikom registracije. Ukoliko ovo ne bude ispoštovano takva registracija će biti brisana iz registra. HVALA!

Ko je "ON-LINE"

Ko je na mreži: 764 gostiju i nema prijavljenih članova

Statistika sajta

Posetioci
200
Članci
444
Broj pregleda članaka
3247148

SRRS mapa repetitora

srrsmaparpt2010 150

Rotator mapa

wwmap
Kreirajte  mapu usmjerenja
KT antene za svoj UL

logo e73dpr


e73jhi logo 150
 
e73fde
 
BGJ Logo

Main Forum

Ovo je osnovna kategorija foruma. Podkategorije ili teme su njen sastavni dio.
Uređaji.antena, pojačala, LNA i sve drugo na temu tehnike...
6 Teme 37 Odgovora srrsadministrator's Avatar
Poslednja poruka: kako promjeniti kori ...
od srrsadministrator
13 jan 2018 21:18
8 Teme 3 Odgovora E76C's Avatar
Poslednja poruka: YAESU FT950
od E76C
28 jul 2021 23:23
Komentari na članke sa sajta.
49 Teme 18 Odgovora E77MG's Avatar
Poslednja poruka: @pump_upp - best cry ...
od E77MG
19 jan 2023 03:07
Takmičenja i sve u vezi sa tom tematikom...
11 Teme 36 Odgovora E77MG's Avatar
Poslednja poruka: @pump_upp - best cry ...
od E77MG
18 jan 2023 17:28
cw, ssb, rtty, psk, wsjt itd, itd...
4 Teme 25 Odgovora Zoran e73s's Avatar
Poslednja poruka: E7 aktivnosti na 50 ...
od Zoran e73s
30 jun 2020 13:22
Repetitori, repetitorska tehnika, operatorski rad preko repetitora i sve drugo vezano za ovu tematiku...
3 Teme 25 Odgovora 1991jelena's Avatar
Poslednja poruka: Repetitor
od 1991jelena
21 mar 2017 14:21
2 Teme 3 Odgovora Zoran e73s's Avatar
Poslednja poruka: Dozvola
od Zoran e73s
01 jun 2017 06:50

Category Header

Za otvaranje novih podkategorija ili tema potrebno je da se obratite administratoru sajta na adresu Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli..