Dana 25.01.2018. godine u prostorijama Teritorijalne vatrogasne jedinice u Prijedoru obilježena je godišnjica od osnivanja RMZO Tima Radio amaterskog kluba „Kozara“ iz Prijedora.
Mnogobrojnim gostima, predstavnicima Vlade Republike Srpske, Gradonačelniku Grada Prijedora, Ministarstva odbrane Republike Slovenije, predstavnicima Civilne zaštite, predstavnicima Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske – Policijske uprave Prijedor, dragim kolegama radioamaterima iz Banja Luke, su prezentovane aktivnosti RMZO Tima u 2017. godini, kao i plan i program rada Radio amaterskog kluba „Kozara“ za naredni period.

U svojim prezentacijama Ognjen Vukić E73EP i Jovica Knežević E73JO su između ostalog predstavili novu opremu (ručne radio stanice Retevis RT 3), za čiju je nabavku RK „Kozara“ obezbjedio sredstva kroz projekat gradske uprave, kao i HF + 50 Mhz uređaj IC 7300 koji je naš klub dobio na korištenje od Saveza radio amatera Republike Srpske u decembru 2017. godine.
Bila nam je čast i zadovoljstvo što smo za goste imali i naše kolege iz Slovenije S56CT Tilena Cestnika i S56WZM Marka Zaletela. Tilen Cestnik S56CT je operater u Regionalnom Centru 112 u Ljubljani i koordinatora Radio Mreže za Opasnost za Sloveniju. S56CT je prezentovao značaj i ulogu radio amatera u slučajevima elementarnih nepogoda u Sloveniji, kao i detaljan rad i funkcionisanje Regionalnog Centra 112 u Ljubljani.
U obraćanju gospodina Nebojše Miljuša, komandira Teritorijalne vatrogasne jedinice iz Prijedora, ukazano je na izuzetnu saradnju TVJ Prijedor i Radio amaterskog kluba „Kozara“. Takođe, gospodin Miljuš je istakao da će se u TVJ Prijedor osposobiti Operativno komunikacioni centar za područje Grada Prijedora.
Na naše veliko zadovoljstvo u obraćanju gradonačelnika Grada Prijedora gospodina Milenka Đakovića, ukazano je na veliki značaj i potrebu za radio amaterima u Gradu Prijedoru, te da će Grad Prijedor i u budućem periodu podržati rad i djelovanje Radio amaterskog kluba „Kozara“.
Informacija: Jovica Knežević, E73JO      
1.jpg 2.jpg 3.jpg

4.jpg 5.jpg 6.jpg

7.jpg