Nakon duge i teške bolesti 13. januara preminuo je Dragan Kovačević, E77CQ
Dragan je rođen 1964. godine u Tesliću. U svojoj 13. godini, daleke 1977. godine, položio je ispit za ARO "C" klase u Radio klubu "Teslić" YU4AAI i uglavnom radio CW veze kao i veze u KT takmičenjima. Od 1983. godine je krenuo sa aktivnostima u UKT takmičenjima. Debitovao je u septembarskom kontestu 1983. godine kada je ekipa YU4AAI prvi put radila UKT takmičenje sa Vučje planine. Kasnije je bio organizator odlaska na UKT takmičenja na Veliku Runjevicu na planini Borja JN84TO. Bio je učesnik nekoliko regionalnih okupljanja radio-amatera regije Doboj kao što su bila okupljanja u Brodu, Odžaku, Šamcu i Doboju. Učestovao je i u ARG takmičenjima. ARO "B" klasu je položio 1999. godine u Tesliću i imao opremu za rad na KT/UKT ali je rijetko bio u prilici da je koristi i da radi. Od 2008. godine je bio član Radio kluba "Doboj" i veoma aktivno uzimao učešće u akcijama Radio kluba "Doboj", pogotovo u VHF takmičenjima.

Dragan je djelovao promtno i o svemu odlučivao u nekoliko trenutaka. Zato su često nastajale razne zgode i šale o kojima bi radio-amateri u Tesliću i Doboju mjesecima pričali. Učestovao je na osnivačkoj Skupštini Saveza radio-amatera Republike Srpske 1993. godine u BanjaLuci. Bio je spreman uvijek pomoći, donirati finansijsku pomoć ili pomoć u viduopreme mnogobrojnim NV organizacijama.
Sve do zadnjeg dana bio je uglavnom svjestan svih zdravstvenih problema, često se šalio na svoj račun i svoje bolesti.
U ime kolega i članova Radio kluba "Doboj" i Radio kluba "Teslić" ovim putem želimo da izrazimo iskreno saučešće porodici Kovačević, a Draganu želimo vječni mir i spokoj uz poslednje 73!
Slava mu!