e77cw yota2015 2Dule, E77CW  pravi pile-up na 14MHz

Peti susreti mladih radio-amatera - YOTA održavaju se od 18-25. jula  u malom turističkom mjestu Marina di Massa (Toskana) u Italji.  Glavni pokrovitelj je Prvi region IARU. Kamp je ove godine okupio 76 učesnika iz 23 zemlje.
Po prvi put trebao je učestvovati i tim iz E7 ali su nažalost učešće u poslednjem momentu otkazale dvije takmičarke. Tako se kao naš predstavnik pojavio samo Duško Veselinović, E77CW.
Prateći novosti iz kampa, uočljivo je da je Dule realizovao na 14 MHz ssb prvi pile-up sa znakom II5YOTA. Večernje druženje otvorio je plešući tango sa mladom učesnicom iz Irske. Sutradan je organizator pripremio polaganje za USA klase te je Dule i to uspješno savladao. Ostatak događanja  ostavit ćemo da objavi E77CW po povratku iz Italije.
Ovim putem se u svojstvu E7 koordinator aktivnosti za YOTA 2015. zahvaljujem glavnom donatoru Javnom Fondu za Dječiju zaštitu Republike Srpske. Isto tako i Savezu radio-amatera Republike Srpske (Upravnom odboru) na kratkoročnoj pozajmici. Bez toga akcija zasigurno ne bi bila provedena. Ovako se po prvi put u inostranstvu zavijorila pored zastave BiH i zastava RS.

Za više detalja možete posjetiti zvanični YOTA WEB site.

 ii5yota png

Informacija: E7 YOTA koordinator Slobodan Ševo, E77O