Od nedavno Radio klub "Trebinje" je tehnički opremljeniji. Nakon što je nekoliko godina unazad planirana nabavka novog snažnijeg rotatora za montažu KT bima za 15 m na lokaciji PPS "Tuli" ,  konačno su se stvorili finansijski uslovi za pokretanje procedure kupovine novog rotatora. Nakon proučavanja mehnaičkih osobina standardnih popularnih rotatora iz serije YAESU G-1000DX , HiGain (HAM-IV i T2) i SPID rotatora  opredjelili smo se za SPID - RAK rotator koji je urađen na bazi pužnog prenosa i ima mnogo bolju otpornost i izdržljivost na jake udare vjetra, što je najbitnije za Hercegovinu.

Rotator je uvezen posredovanjem firme "Centronix" d.o.o. Banja Luka, a posebnu zahvalnost dugujemo Zlatku Jovanoviću, E78ZX,  koji nam je tom prilikom  maksimalno izašao u susret. Da napomenemo da je 60% sredstava namjenski za ovu nabavku obezbjedio Savez , pomoć iz decembra 2015. godine, dok je preostalih 40% obezbjedio Klub. U toku je izrada mehanike sa rasteretnim ležajem, da bi se rotator maksimalno zaštitio od jakih mehaničkih naprezanja, da bi nas što duže dobro i kvalitetno opsluživao.  Montaža rotatora na antenski stub i podizanje 5 el. bima za 21 Mhz  je planirana u toku marta 2017. godine.

Ovom prilikom želimo da se zahvalimo Savezu na ukazanoj pomoći, koja će sigurno u narednom periodu značajno doprinjeti većoj aktivnosti Kluba na opsegu 21 MHz.
Info: Zoran, E73S