Back To Top

 • SRRS TAKMIČENJA

  U organizaciji Saveza radio-amatera Republike Srpske održavaju se takmičenja HF KUP SRRS i VHF KUP SRRS.

 • HF KUP SRRS

  HF KUP SRRS je tradicionalno takmičenje koje se održava od 1999. godine, radi se na 80m opsegu i ima međunarodni regionalni karakter. Pravo učešća u takmičenju imaju sve licencirane ARS, koje prihvataju pravila takmičenja..

 • HF KUP SRRS

  HF KUP SRRS se održava početkom mjeseca marta, petak pred prvi puni vikend. Takmičenje se održava u terminu 17:00-18:30 časova (MEZ), podijeljeno je u dva 45 minutna perioda. Kategorije učesnika su: SRRS - članovi SRRS, VS - velika snaga i MS - mala snaga za sve ostale učesnike. Kliknite da pogledate pravila u cijelosti.

 • VHF KUP SRRS

  VHF KUP SRRS se tradicionalno održava od 1999. godine. koje se održava na 2m opsegu. Takmičenje je meunarodno-regionalnog karaktera. Pravo učešća u takmičenju imaju sve licencirane ARS koje prihvataju pravila takmičenja.

 • VHF KUP SRRS

  HF KUP SRRS se održava u istom terminu sa VHF IARU R1 takmičenjem, a to je prvi puni vikend septembra. Učesničke kategorije su: A - više operatora, B - jedan operator i C - jedan operator samo FM mod.

Savez radio-amatera Republike Srpske

Amateur Radio Union Of Republic Of Srpska

Prijavljivanje

Registrovani korisnici imaju privilegije da vide određene dijelove sajta i ostavljaju komentare na članke i forumu. Članovi SRRS se nakon registracije trebaju javiti administratoru sajta da bi dobili privilegiju člana.

Molimo Vas da prilikom registracije za korisničko ime koristite pozivni znak, a ukoliko nemate pozivni znak i želite koristiti korisničko ime po svom izboru obavezni ste ostaviti vlastito ime i prezime u formi prilikom registracije. Ukoliko ovo ne bude ispoštovano takva registracija će biti brisana iz registra. HVALA!

Ko je "ON-LINE"

Ko je na mreži: 107 gostiju i jedan član

 • E73KV

Poslednje registrovani

 • E74QG
 • Mićo
 • Nesa
 • Z32KF
 • E78MDJ

Statistika sajta

Posetioci
162
Članci
281
Broj pregleda članaka
1759726

FORUM

SRRS mapa repetitora

srrsmaparpt2010 150

Rotator mapa

wwmap
Kreirajte  mapu usmjerenja
KT antene za svoj UL

logo e73dpr


e73jhi logo 150

amblemsrrs80
PROPOZICIJE TAKMIČENJA "HF KUP SRRS"
 

 

1.    Takmičenje pod nazivom "HF KUP SRRS" organizuje Saveza radioamatera Republike Srpske - SRRS.

2.    Pravo učešća u takmičenju imaju sve licencirane radioamaterske stanice.

3.    Takmičenje se održava u petak pred prvi vikend u martu  (ove, 2017. godine to je 03. marta) i podjeljeno je u dva perioda:
                                 I period od 17:00-17:45 MEZ CW
                                 II period od 17:45-18:30 MEZ SSB

4.    Takmičenje se održava na frekventnom opsegu 3.5MHz i to:
                                 CW 3520-3590 KHz
                                 SSB 3650-3750 KHz

5.    Kategorije takmičara:     
                                 "MS" - mala snaga  – do 150 W
                                 "VS" - velika snaga – više od 150 W
                                 "SRRS" - članice SRRS – isključivo do 150 W.

6.    Poziv u takmičenju je "CQ TEST" na telegrafiji i "CQ kontest" na foniji.

7.    U vezama se razmjenjuje: pozivni znak, raport i redni broj veze koji počinje od 001 i nastavlja se u drugom periodu. Stanice uz redni broj daju oznaku kategorije u kojoj se takmiče (npr. "599 001 MS" ili "599 001 VS", a na foniji  "59 068 MALA SNAGA" odnosno "59 068 VELIKA SNAGA"), dok stanice članice SRRS uz redni broj daju oznaku "RS" odnosno "REPUBLIKA SRPSKA".

8.    Svaka veza na telegrafiji donosi 3 poena, a na foniji 2 poena, dok veze sa članicama SRRS donose 6 poena na telegrafiji, a 4 poena na foniji. Važeći spisak članica SRRS za 2017. god.  (CEPT1), koje donose više poena, biće objavljene 15 dana prije održavanja takmičenja (17. februara 2017.) na www.hamradiors.org. Ukupan rezultat dobije se zbrajanjem poena iz oba perioda. U slučaju istog broja poena prednost ima stanica koja je imala više poena u telegrafskom dijelu takmičenja,  ako je i tu  isti broj, prednost ima stanica koja je imala manje grešaka tj. oduzetih poena.

9.    Sve veze sa stanicama (pozivnim znakovima) koje ne pošalju dnevnik, a koje se u pristiglim dnevnicima ne pojave najmanje deset puta u nekom periodu biće poništene za taj period. Duple veze, obzirom na elektronsku obradu dnevnika, nije potrebno posebno označavati.

10.    Takmičarskoj komisiji se dostavljaju izvod iz dnevnika i zbirni list.

11.    Izvod iz dnevnika treba da sadrži: vrijeme MEZ ili GMT, pozivni znak rađene stanice, vrstu emisije, predati RS-T, redni broj veze i oznaka kategorije, primljeni RS-T, redni broj i oznaka kategorije.

12.    Zbirni list (kompletno popunjeno zaglavlje cabrilo dnevnika) treba da sadrži: naziv i datum takmičenja, pozivni znak takmičara, ime i prezime ili naziv takmičara, jasno naznačenu kategoriju takmičara, adresu stalne lokacije stanice koja je učestvovala u takmičenju, kao i  izjavu o pridržavanju propozicija, uslova iz licence, Ham spirita i prihvatanju odluke Komisije.
(Npr. "Izjavljujem da sam u takmičenju radio u skladu sa svojom licencom, da sam se pridržavao propozicij takmičenja i Ham spirita, da su podaci u dnevniku i zbirnom listu tačni i istiniti, a sve odluke koje donese Takmičarska komisija smatraću konačnim.")
Poene nije potrebno obračunavati.

13.    Komisija zadržava i pravo da na osnovu prispjelih logova, eventualnih komentara učesnika i ličnih zapažanja na bandu, a vezano za kršenje propozicija takmičenja i/ili Ham spirita, diskvalifikuje učesnike koji budu kršili propozicije i/ili taj kodeks.

14.    Rezultati takmičenja (prijavljeni, nezvanični i konačni) biće objavljeni na Internet adresi www.hamradiors.org

15.    Nakon objavljivanja nezvaničnih rezultata takmičenja svi pristigli dnevnici  biće dostupni na adresi www.hamradiors.org. Na nezvanične rezultate učesnici mogu uložiti žalbu u roku od 7 dana od dana objavljivanja. Žalba se može uložiti i u obliku audio zapisa i to tako da snimak sadrži spornu vezu, 3 veze prije i 3 veze poslije nje. Žalbu i snimak isključivo u MP3 formatu slati na adresu Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli..

16.    Za pobjednike u kategorijama "MS", "VS" i "SRRS" obezbjeđene su nagrade i diplome za prva tri mjesta, a za učesnike plasirane do 10. mjesta diploma sa naznakom plasmana. Za sve ostale učesnike (uključujući i dnevnike za kontrolu) diploma za učešće biće dostavljena u PDF formatu na adresu sa koje je poslan dnevnik.

17.    Izvod iz dnevnika i zbirni list slati najkasnije 10 dana od dana održavanja takmičenja, (19.03.2017. god. do 23,59) na e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. odnosno Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli., obavezno u CABRILO formatu (potvrda prijema poruke – dnevnika u roku od 48 časova, ukoliko to nije slučaj ponovite slanje).
 
          
Takmičarska komisija:
Željko Ostojić - E77C  
Srđan Vučinić - E78CB  
Zdravko Kurtović - E77AR

 

Za Takmičarsku komisiju:        
Željko Ostojić - E77            

Files: